torsdag 11 juli 2013

KVÄLLSPADDLING I KÖPENHAMN

Jag missade KFÖs kvällspaddling eftersom jag jobbade då. Sorgligt!
Tur då att man har en kompis som Carol. För Carol finns det lösningar på alla problem. Har vi ingen bil med krok när vi skall på långfärd byter hon bil med någon så det ändå löser sig och missar man kvällspaddlingen är det bara att komma över en annan kväll så får man följa med på en runda.
Och i går var kvällen. Det blåste som tusan men det lät vi inte stoppa oss. Vi tog klubbens badbaljor och gav oss iväg - efter en liten incident: Vi bär ner Carols kajak, lägger den en bra bit in på bryggan eftersom det blåser så fasligt och går upp för att hämta min. När vi tar tag i den hör jag Carol säga några mindre fina ord och upptäcker att hennes kajak har gett sig iväg på egen hand. Så kan vi inte ha det! Carol ville ju med så jag fick ge mig ut på en liten räddningsaktion.
Sedan kämpade vi oss ut i motvinden. Vid Operan var det som en kokande gryta så vi kända oss väldigt nöjda med valet av kajaker. Vi paddlade som vanligt till undervattensskulpturerna, Fisketorvet, genom Christianshamn och andra kära ställen, kollade sandskulpturerna och till slut tog Carol in mig i några spännande kanaler jag aldrig hade varit förut.
Trots blåsten blev det en helt underbar kväll. Till slut kom till och med solen fram!

Badbaljorna.

Ojdå. Saknas inte något här?

Innan undervattensskulpturerna byggs ny Metrostation så där fick vi paddla in i en mörk tunnel.

Så kan man också bo.

Växthus.

TACK CAROL FÖR EN UNDERBAR KVÄLL!

Efter paddlingen duschade vi på Carols jobb så vi skulle se fräscha ut på tåget hem men innan dess beställde vi flygbiljetter till Sardinien. Skall paddla där en vecka i september!

Vilken dag det hade varit! Paddlat 17,5 km i mycket motvind och sedan logistiken med flygbiljetterna i kombination med att Carols dator fick för sig att dö mitt i alltihopa.

Så nu var vi hungriga! Carol hade vissa goda idéer som restaurangen inte helt var med på eftersom dom tyckte att 22.00 var en bra tid att stänga köken på.
Hjälp! Var får man mat efter 22.00? Hard Rock Café. En rejäl hamburgare sköljdes ner med en fatöl och då kände vi oss ganska nöjda. Tåg över bron och sedan hann jag precis sista bussen hem.
En fin dag! Nu jobb hela helgen.


1 kommentar:

  1. Det är jag som tackar för gott sällskap och för en lyckad kajakräddning :-)

    SvaraRadera