lördag 7 juni 2014

PADDLING RUNT ORØ


Fredag. Svensk nationaldag. Ledigt och dags för långfärd runt Orø -  en ö i Isefjorden i Danmark.

Carol hade planerat allt jättebra och vi hade tänkt oss sol och bad, glass i stor lass och långa fikapauser på stranden.
Riktigt så blev det dock inte. Det blev regn, kallt och riktigt blåsigt. Vissa sträckor fick man ligga i för att inte driva baklänges.


Optimismen var ändå på topp. Vid första fikapausen lyckades någon hitta en app som sa att det skulle mojna och klarna upp. Vi brukar göra så - leta appar tills vi hittar en som är på vår sida.
Att det sedan blev mer regn och mer vind är en annan historia.

Henrik installerade en kamera på sin kajak så han kunde filma sig själv under hela paddlingen.
Selfie är ju populärt nu för tiden. Blir nog en bra långfilm.Johan använde paddeln som segel. Funkade bra även utan duk sa han.


KFÖ är en fin klubb. 15 paddlare var med denna dag, allt flöt på bra och ingen gnällde.
Det blev en härlig paddling trots vädret.

Förutom det goda sällskapet var jag själv själaglad över 2 saker: Att jag tagit med min torrdräkt och min grönlandspaddel.
Torrdräkten har egentligen gått i vinterdvale, men eftersom Yr vid något tillfälle var inne på att det skulle regna 11 mm och blåsa 10m/s slängde jag ner den för säkerhets skull. Så jäkla skönt att vara varm och torr hela dagen. Tack kära torrdräkt.
Och grönlandspaddeln är underbar när det blåser småspik. Vinden får inte tag i den alls på samma sätt som min egen paddel och den är lätt att paddla med i hård vind. Tänk att jag har byggt en paddel som är så bra. Paddlade hela rundan med den. Drygt 24 km. Tack kära paddel.
Här ligger den och vilar sig lite:


Jag har oljat den 18 gånger med kinesisk olja tillsatt lite röd och svart färg jag fått av Lennart. Är riktigt nöjd med färgen faktiskt.

Nu kom jag på en sak till jag är riktigt nöjd med. Min deal med Carol: Hon fixar lunch - det vill säga supergod pastasallad och så står jag för fikat. Mycket jobb med det: Beställa en kaka av kocken på jobbet och köpa en ask jordgubbar på ICA.

Danmark är fint att paddla i - absolut - men måste deras vatten vara så förbaskat grunda?


Lite mer vatten hade inte varit fel. Dom norska fjordarna är mycket djupare. Fast dit vill ingen åka eftersom det är så dyrt. Fast någon gång skall det bli av. Absolut.


Tack för denna gång lilla Orø - vi kommer kanske tillbaka nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar