onsdag 29 mars 2017

GATUFOTO I KÖPENHAMN

Foto: Wolfgang Gerlach

Här sitter Sussi och jag i solen i söndags i Köpenhamn. Vilken dag! Vilken otrolig tur med vädret den dag vi hade valt för gatufotografering.
Lätt som en plätt att vara lärare en sådan dag - alla var så glada och positiva!

Men för att ta det från början så är det ju så att Bengt och jag förr i tiden brukade hålla gatufotografiworkshops i Köpenhamn. Nu tyckte några medlemmar i FFIM (Fotografiska Föreningen i Malmö) att det vore kul att lära sig mer om gatufotografering.
Bengt är på semester så jag fick själv hålla i dagen. KFAK (Københavns Fotografiske Amatørklubb) var inbjudna och intresset blev över all förväntan. 33 deltagare!

Foto: Conny Magnusson

Deltagarna fick jobba med olika teman som Möten, Matdags, Väntan och Arbetare och mer om detta skriver Conny på FFIMs hemsida:

https://ffim.se/2017/03/gatufoto-i-kopenhamn-2/

Deltagarna fick ha sina uppgifter i fred - som ansvarig har man ju fokus på att se hur folk jobbade, skriva ner tips och saker att ta upp vid nästa samling och så.

Men såklart kan man inte låta bli att fotografera lite!
När jag började med gatufotografering jobbade jag mest med enstaka ögonblicksbilder men numera är jag mer intresserad av att jobba med teman och sätta ihop bilder. Till exempel mitt projekt om 17 maj som jag snart skall visa i Sjöbo fotoklubb.

Denna dag hittade jag tema SKYLTDOCKAR och här kommer dom två jag blev mest nöjd med:Att fotografera människor som uppträder på gatan är ju egentligen att göra det lite enkelt för sig men jag fastnade ändå för denna mannen eftersom han såg så otrolig snäll ut och så tyckte jag det blev fin kontrast mot bakgrunden.


Jag brukar säga att vad jag eftersträvar i mina gatubilder är bland annat
SPONTANITET. KNORR. KONTRASTER. SURREALISM. HUMOR. STÄLLA FRÅGOR.

Check då på Kontrast och kanske lite Humor?

Vi går vidare till Surrealism:


När Bengt och jag körde gatufoto för Fotoskolan brukade vi börja med uppgiften "5 par som pussar varandra".
Det skippade jag i söndags så då kan jag själv ta med ett par jag hittade:


Uppsummering:
Fin dag.
Fint gäng.
Skall bli jätteroligt att se deras bilder.1 kommentar: