söndag 7 oktober 2018

PADDLA OCH VANDRA I VÄRMLAND

Store Lee är en 7 mil lång sjö som går genom Värmland och även in i Norge.
Turligt nog för oss i KFÖ har vår medlem Lennart 2 jättefina stugor vid sjön och här var det nu dags att spendera några dagar.

Lördagen den 29 september gav vi oss iväg med vandringskängor och kajaker.

Vi var denna gång Lennart, Ulrike, Lotta, Monica, Martin och jag samt Anders J som anslöt söndag morgon.

Som vanligt blev det lunch hos Laxbutiken och väl framme vid stugorna var det bara en sak som gällde för dom flesta av oss: Paddling!

Det blev en härlig runda på drygt 11 km. Lite blåsigt men annars finväder.

Söndag hade vi tänkt oss en långtur söderut. Nu blåste det mer än vi hade tänkt oss så vi fick hålla oss lite innanskärs i lä men det blev ändå 21 km med trevliga lunch- och fikapauser. Såg två fiskgjusar som fångade fisk.

Efteråt tog en del av oss en skogspromenad där dom flesta sökte svamp medan jag sökte snyggt ljus.
Enligt Lennart finns det MASSOR med älg i Värmland men hittills har vi inte sett en enda. Förra gången vi var där steg vi till och med upp klockan 5 för att se en älg men icke.
Denna gång såg vi älgspår och älgbajs vid kajakerna och älgkadaver i skogen men den riktiga älgen lyste med sin frånvaro.

Dom som inte endast sökte ljuset fick ihop en hel del svamp som sedan förvandlades till en underbar förrätt.Måndag stod vandring på programmet och efter att ha njutit av härliga morgonvyer vid vattnet gav vi oss iväg.
Lennart som hittar i skogen som i sin egen ficka ledde oss upp på Ramberget och överallt i skogen där vi aldrig skulle ha hittat. Inga märkta leder här inte.Efteråt smakade det gott med ett bad i den iskalla sjön.
Önskan om att se älg och andra djur ledde oss sedan ut på en kvällspaddling.
Trots att vi var jättetysta (nåja - ganska tysta i alla fall) i flera timmar så vi inte ett enda djur.
Men det blev såklart en underbar paddeltur ändå.
Tisdag kom med regn, regn och mera regn.
Några valde att kolla livet i Årjäng men vi var 3 tappra själar (Ulrike, Anders och jag) som gav oss iväg i kajakerna. Det regnade mer och mer och allra mest regnade det när vi skulle ha lunchpaus och inga vindskydd fanns men vi hade en underbar dag och paddlade 20 km. Paddling är ju en vattensport. Glöm inte det!
På kvällen blev det slöjdverkstad där en glasbjörk förvandlades till skedar och stekspadar och en blomsterpinne.
Onsdag var det dags för hemfärd men solen sken och Lennart hade skaffat ingredienser till den värmländska specialiten Motta med fläsk så etter ett förfriskande morgonbad  gjorde vi upp eld vid vattnet, stekte fläsk och njöt av solen och den goda maten.När kajakerna var lastade tillsammans med en stock som Lennart skall förvandla till en trumma tog vi farväl av Värmland för denna gång.

Vi hoppas komma tillbaka!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar