lördag 10 juli 2010

OM ATT RÄDDA SIG

Fåglar har alltid en plats i min blogg. Har tidigare avhandlat svanar och kråkor i olika färger. Nu har turen kommit till gräsankor. Gräsankor är lite speciella: Dom ligger fint i kanten, men så snart man kommer med sin kajak måste dom genast kryssa farleden med hela sin familj. Om man ändrar kurs ändrar ankmamman också kurs så att familjen lika förbannat simmar in precis framför båten.
Johannes - han bara rollar och rollar. Man paddlar bredvid honom och plötligt ligger han upp och ner i vattnet för sedan att strax vara uppe igen. Runt och runt hela tiden! Om jag kunde rolla så bra skulle jag gå ut i ALLA väder.
Werner är ju helt underbar! Har precis lärt sig simma och sedan sitter han där jätteglad i en kajak och gör allt vad Anders säger: Nu kantrar du med kajaken och sedan ligger du upp och ner i vattnet och viftar med armarna tills jag kommer.
Av någon märklig anledning var vi endast 3 st på motionspaddlingen i dag. Härlig paddling till Limhamn blev det och sedan ville Björn träna räddning. Han klarade galant både kamraträddning och självräddning med flottör. Det är viktigt att träna räddning med jämna mellanrum. I tisdags gick det ganska höga vågor när vi var ute, en paddlare slog runt och vi upptäckte att det fanns detaljer som kan finjusteras. Som till exempel att det är bra att ha med en bogsérlina ut. Man lär sig hela tiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar