måndag 11 april 2011

STOCKHOLM

Har inte varit i Stockholm på jättelänge och typiskt nog blir det nu 2 resor inom en vecka. Först årsmöte i Svenska fotografernas förbund www.sfoto.se med fest och seminarium (kom hem i lördags) och på onsdag åker Bengt och jag på seminarium gällande den nya NQF-klassificeringen av våra skolor. Visserligen har vi snart ingen skola kvar att klassificera, men eftersom vi har så lång erfarenhet vill dom ändå att vi skall vara med i arbetet.
Nåja. Första resan avklarat. SJ skötte sig över all förväntan och det blev en bra tågresa upp där tåget ankom Stockholm innan utsatt tid. Inte dåligt!


Årsmöte och fest var på Debaser. Hela styrelsen avgick, men nu har vi fått en helt ny taggad styrelse som säkert kommer göra ett bra jobb. Festen var i samarbete med andra konstnärsorganisationer och bjöd på libanesisk buffé som var jättegod, stipendieutdelning och ett underhållningsblock som vi inte riktigt vet om var ironi som vi inte fattade eller ett bakslag för kvinnokampen. Vi diskuterade det en del.Underbart att träffa alla fotografkollegor, men festen var faktiskt inte helt på topp. Nästan inga sittplatser - dom flesta fick stå och äta - och svårt att prata. Så efter ett tag gick vi på Pressklubben och botaniserade i deras enorma ölsortiment.

Sedan "hem" till båten. Jag bodde på Chapman denna gång och fick till och med nytta av mitt nyanskaffade STF-kort.


Lördag var det seminariedag med tema KREATIVITETENS GRÄNSER på Nalen.
Nalen ligger på Regeringsgatan som liksom ligger över alla andra gator (bönder i stan) men till slut hittade man ändå dit och kunde ta del av ett fantastiskt program som började med Jonathan Harris från USA.


Jonathan Harris förenar programmering, sociala medier och konst för att skapa ett helt nytt slags historieberättande. Mycket spännande, kanske speciellt för att han använde sig mycket av fotografi.
Efter kycklingwrap-lunchen kunde man välja mellan olika seminarier och då satsade vi på Elisabeth Ohlson Wallin, som nu senast varit omtalad med den omdiskuterade utställningen Jerusalem. Mycket intressant! Hennes bilder är lite för arrangerade för att dom skall beröra mig djupt i hjärtet, men hon gör ju en fantastisk insats i samhällsdebatten om homosexualitet.
Efter en kort föreläsning av performancekonstnären Iris Smed var det dags för avslutande paneldebatt som inte blev så mycket debatt eftersom alla var så himla eniga och sedan frågor som inte alls var frågor men långa inlägg i debatten.
Innan tåget hann Øyvind och jag med 2 spännande fotoutställningar och en maffig fika på Kulturhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar