måndag 5 september 2011

TJÄRÖFESTIVALEN 2011

Tjäröfestivalen 2010 var toppen, förväntningarna inför 2011 var skyhöga och då är det lätt att bli besviken. Men icke. Arrangörerna hade lyckats få dit supernamn som Dubside, Nigel Foster, Gordon Brown med mera som instruktörer. Sebastian Plur Nilsen berättade om isbjörnsattacken på Svalbard, vädret visade sig från sin allra bästa sida, maten var god och vi träffade både nya och gamla paddelvänner. Paddling är lite som bågskytte. Ja, kanske inte utförandet - men bågskytte är också en liten sport och när vår son var aktiv för länge sedan var det en härlig miljö där alla pratade med alla och eliten hjälpte nybörjarna på bästa sätt. Ungefär som inom paddlingen, tycker jag. Härligt!
Vi var 8 st från KFÖ som åkte upp fredag morgon och som vanligt är man tidsoptimist så det var precis jag hann fredagens första pass: Havskajaktur med lokala guider. Samma underbara killar som förra året.
På kvällen öl och räkor och isbjörnshistorien.
Jag är som dom flesta vet ingen naturfotograftyp som stiger upp i ottan för soluppgånger. Men förra året hade Micha varit ute en tidig morgon och tagit fantastiska stämningsbilder så när väckarklockan till den norska grannen över oss på vandrarhemmet ringde halv sju och man ändå inte kunde somna om bestämde jag mig för att ge mig ut och fånga morgonbilder från campingen. Så det blev några.
Lördagen hade jag annars en heldag med Gordon Brown. Ja, tillsammans med många andra givetvis.
Först ett 3-timmars teknikpass och sedan 3 timmar med Fun and balance, vilket betydde att vi antigen satt  eller låg ovanpå kajaken eller i vattnet. Mest i vattnet, faktiskt. Fast till min stora förvåning klarade jag vissa övningar och tror att min balans har blivit bättre. Gordon var kanon. Fast jag känner ju nu att det finns en hel del muskler som jag inte använder i vanliga fall.
På kvällen var det grillmat, bildvisningar, levande musik och promenad på ön med pannlampa.
Söndag krossade vi en kajak som vi sedan försökte laga.

Samlingspunkten i år var Ällingaviken


Ulf och Micha är redo för nya äventyr
Min kajak har hittat en kompis på havskajakturenSebastian berättar om den omskakande isbjörnsattacken 
NattpaddlingRoll-legenden Dubside

Gordon Brown


Lätt som en plätt, tyckte Gordon

Vi andra fick bada lite


Utan torrdräkt blev det kallt
Jag har lagat en krokodilkäft

3 härliga dagar var man på Tjärö där man kunde lägga sina saker var som helst och det var kvar när man kom tillbaka. Sedan kommer man till Malmö och så har någon snott ens cykel under tiden!!!

Mer om festivalen mycket snart på vår långfärdsblogg

http://kfolangfard.blogspot.com

1 kommentar:

  1. Visst var det otroligt bra! Finfina bilder! :)

    Peter Svensson
    kayakr.net

    SvaraRadera