fredag 9 september 2011

FFIM I FOTOGRAFINS RUM


I går kväll var det vernissage för En bild i taget, en utställning av medlemmar och stipendiater i Fotografiska föreningen i Malmö.
Jag visade 4 st palladiumbilder från mitt projekt MINNESBILDER.


Det var verkligen massor med folk på vernissagen så det blev givetvis att man snackade mer än man tittade på bilder, men det är väl det vernissager är till för?  Jag skall dit med mina elever nästa vecka så då får jag granska bilderna mer.
Men det såg professionellt ut när man kom in och det fanns många bra bildprojekt.

Fotografiska föreningen i Malmö bildades redan 1936 och är en av landets äldsta fotoföreningar.
Klubben är mycket aktiv. Som enda fotoförening i Sverige genomför vi en årlig internationell tävling,
fotografer bjuds in för att prata om sina bilder, vi har gett ut flera böcker, ställt ut utomlands, gör  utflykter med mera.
Jag blev föreningens stipendiat 2007 och blev medlem efter det. Dom flesta i föreningen är hängivna amatörer, men även en del yrkesfotografer är med.

www.ffim.se

Personligen tycker jag att Malmö muséer kunde ha gjort lite mer utav projektet. Lyft fram det historiska sammanhanget, fotoklubbernas betydelse för synen på fotografi med mera. Det hade varit spännande, tycker jag. Nu gör man det lite enkelt för sig genom helt enkelt låta föreningen hänga upp sina bilder.
Nåja - det blev i alla fall en trevlig kväll och en trevlig blandad utställning där dom flesta bör hitta något  av intresse.

Ordförande i Ffim Leif Rosén önskar välkommen. 


Geléhallon

Susanne och Petra
Wolfgang
Lena
Eva med barnbarn och väninna

1 kommentar: