måndag 22 april 2013

PADDLING PÅ ÖSTRA RINGSJÖN


Äntligen dags för årets första långfärd i KFÖ.
Med tanke på den något försenade våren har Marie och jag haft lite ångest över att vi la premiären tidigare än vanligt - men vilken dag det blev! Kunde knappast blivit bättre.


9 anmälda. Carol blev sjuk och försökte samla vuxenpoäng genom att stanna i sängen så vi blev 8 paddlare som samlades på klubben för lastning av kajaker: Helén, Niklas, Martin, Anders K, Johan, Erik, Marie och jag.
Martin kom på att hans hemmabygge ändå kändes säkrare än klubbens kajaker och stack hem efter den och Anders kom på att kaffebryggaren stod på så vi fick ta en sväng inom Lund.
Men snart var vi iväg och ankom campingen Hörby Ringsjöstrand där vi kunde köra helt ner till stranden och lasta i. Toalett fanns också. Kanonställe att starta en Ringsjöpaddling helt enkelt (tips!).

http://www.ringsjostrand.se/

Prata gärna med personal på campingen innan. Dom välkomnar kajaker och man kan få låna ett kort till bommen.Vi valde vänstervarv och paddlade således västerut. Platt vatten, sol och många mysiga ställen att kolla på.


Efter ca 5 km stannade vi för första matpaus. Eftersom inte Mia var med behövde vi inte reda ut om det var lunch eller fika. Folk åt lite allt möjligt och vi hade en del funderingar kring varför folk lägger ut på farliga äventyr. Typ paddla runt Syd-Amerika, bestiga K2 och liknande.


Fikaplatsen var perfekt på alla sätt och vis bortsett från att vi fick dela den med lite andra levande varelser.


Tur att inga vegetarianer var med, för köttfri kost var svår att uppnå. Vi som har gul/orange utstyrsel var extra populära.

Efter fikat gav vi oss vidare mot Bosjökloster. Eftersom det ändå var vår första långfärd och vintern har varit lång så gick vi aldrig in i Sätoftasjön men sneddade rakt över mot Fulltofta naturreservat.
Vattnet hade börjat röra på sig lite lagom och vi fick visa att vi fortfarande behärskar både sidovind och motvind. Härligt!


Hann med ytterligare en fikastund där Martin bekräftade regeln att det svåraste med paddlingen är att ta sig i och ur kajaken. Det är då man blir blöt. Både en och två gånger.
Och han är i gott sällskap där kan jag säga. Jag kan nämna många duktiga paddlare som klarar stora vågor men som druttat i när dom skall gå i land.


17 km fick vi ihop. Med undantag av Anders som fick 18 och hur det gick till har jag ingen aning om.
En helt underbar dag! Lite solbränd blev man också.
Enda lilla tråkighet är att min kajak fortfarande läcker. Jag som har lagat och lagat.
Jaja - bara att ge sig på det igen (Dr Kajak - var är du???)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar