lördag 22 mars 2014

VI BYGGER PADDEL!

Tjoho!
Jag håller på att bygga en egen grönlandspaddel. Men nej - det betyder inte att jag skall paddla till Grönland. Inte på Grönland heller just nu. Fast det är ju en dröm jag fortfarande har.

Nåja - Johan i KFÖ har i alla fall dragit igång en paddelbyggarkurs  som hela 10 st nappade på.
Efter en halv dag på byggmarknaden där vi gick igenom en hel pall med brädor hittade vi varsin bräda i gran som var rak och utan för mycket knastar.

Dags att såga till, vilket gjordes i Lennarts verkstad i Lund. Nu jobbar jag ju i verkstad och vet vad en bandsåg är, men det var minsann inte helt lätt. Paddeln är ju så lång så man såg knappt sågbladet där framme.
I alla fall fick vi fram något som med lite god vilje liknade en paddel. Jag var som tur var i den lilla gruppen tillsammans med Carol och Tomas. Plus experten Lennart då.

Nu står brädan här hemma och skal hyvlas och hyvlas och slipas och slipas och oljas en himla massa gånger. Fick precis hem min nya hyvel.

Fortsättning följer, men jag blir himla glad om jag får fram en paddel som går att paddla med. Och rolla med. Johan säger att det är lätt att rolla med en grönlandspaddel eftersom den alltid lägger sig rätt.
Vi får se.


1 kommentar:

  1. Du kan hoppa över oljan, paddlarna håller precis lika bra utan och får, som jag tycker iaf, snyggare patina :-)

    SvaraRadera