söndag 14 september 2014

Äntligen paddlat runt VEN


Här ligger jag i startblocket för att paddla runt Ven. Äntligen!
Venpaddlingen har varit ett litet trauma i klubben eftersom det inte har gått lysande innan - men nu hade vi äntligen fått in det i programmet.

Av olika skäl blev jag stående ensam som långfärdsledare, men då hoppade Anders K in som hjälpande hand. Nu var det såklart ingen Atlantöverfart man skulle ge sig ut på - överfarten från Borstahusen till Ven är endast 4-5 km. Men strömmarna kan vara starka ibland och sedan kan farleden vara ganska trafikerad.

Vi hade gått ut med att man fick vara lite van paddlare för att vara med och fick ihop ett kanonfint gäng. Vinden var NO och visst blev det lite vågor på väg över och framförallt på väg hem då det blåste upp i samband med ett åskväder, men det var mjuka fina vågor som var riktigt roliga att paddla i. Tillsammans med sina paddelvänner behöver man inte heller vara rädd för att slå runt eftersom man vet att dom kommer plocka upp en direkt. Om nu inte rollen sitter och det gör den garanterat inte i sådana vågor. Samma vågor finns det heller inga bilder på eftersom paddeln känns tryggare att hålla i än kameran i just det läget.

Rundan runt Ven är ungefär en mil så allt som allt blev det paddlat 22 km denna dag.
Känns härligt att ha klarat denna utmaning.

Läs hela berättelsen om paddlingen och se bilderna på vår långfärdsblogg

http://kfolangfard.blogspot.se/2014/09/ven.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar