lördag 20 september 2014

Ny destination: KLAGSHAMN

Motionspaddling i dag. Finväder och 10 paddlare som gav sig iväg mot Lagunen på platt vatten.
Här vände två medan resten ville lite till. Ytterligare två vek av vid Limhamns småbåtshamn medan resten tog kurs mot bron. Vi flög fram i medvinden och var snart där. Mysigt och lite smådimmigt. Såg ut som om världen tog slut efter bron.
Bron brukar vara en riktig bra sträcka för motionspaddling men nu hade vi fått blodad tand och ville mer och mer. "Lite till" sa Mia H och fick med sig mig (givetvis) och Martin, - en helt ny medlem.

Vi paddlade vidare i det grunda klara vattnet förbi Bunkeflo strandängar. Mycket maneter. Och en haj tyckte vi ana i dimman. Såhär långt åt det hållet hade vi aldrig paddlat innan så nu fick vi riktigt blodad tand.
Vi hade en Klagshamnstur på långfärdsprogrammet ett år men tufft väder och oerfarna paddlare satte stop för det. Men nu var vi ganska nära.

Ingen gjorde ansats att vända, vi njöt av varje paddeltag och plötsligt var vi vid inloppet till Klagshamns hamn. Vi paddlade förbi dom mysiga hyddorna, hittade en liten flytbrygga varifrån vi med lite ekvilibristiska övningar lyckades ta oss upp på land och ett besök vid Fiskbryggan som hade full ruljangs denna fina dag. Vi hade egentligen tänkt äta i Limhamn men Mia tyckte detta var mer rock´n roll.

Hajen

En räkmacka, en sillamacka och en laxtallrik senare klättrade vi åter ner i kajakerna och paddlade hemåt i lite lätt vågigt vatten. Skönt det också.

28 km paddling. En riktig toppenlördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar