tisdag 7 oktober 2014

KÖPENHAMNSPADDLING
Vi har paddlat i Köpenhamn. Inte till Köpenhamn alltså.
En riktig njuta-och-kolla-på-saker-paddling.
Jag har av olika skäl missat dom senaste Köpenhamnspaddlingarna så det var kul att vara med igen!
Även om man har gjort paddlingen några gånger hittar man alltid nya saker att titta på.
Förutom den vanliga havfruen ledde Carol oss i år till en mer modern havfrue, vi såg husvagnar i betong och mycket modern arkitektur.

Lunchen skulle intas på Kayak Republic - ett trevligt, lite speciellt ställe som hyr ut kajaker, serverar mat och ofta har musikarrangemang på kvällarna. Förra året hade dom tydligen alldeles för lite mat så nu var det upp till bevis. Det började lite nervöst med att dom menade att vår bokning var kl 10 - så vi trodde någon annan hade ätit upp all maten. Vi satte oss i alla fall på bryggan med var sin bajer och plötsligt blev det fart på killarna. Dom kom rusande med underbara delikatesser på en bräda och sedan blev det både kaffe och brownie. Vi njöt i solen.Eftersom vi proppade i oss så mycket mat här var det egentligen ingen som orkade med det traditionella eftermiddagsfikat, men vi gjorde i alla fall ett stop på en strand i Christiania - vid bryggan där vi brukade lägga i innan vi hade Carols brygga att tillgå.
Solen sken nu ännu mer och det var nästan så man blev lite badsugen. Om vattnet hade varit lite renare och man hade haft med sin baddräkt.


Vid Christiania passade vi också på att kolla mer eller mindre lyckade båtrenoveringar.
På väg vidare såg jag en husbåt med underbar groggveranda i masten.Annars kollade vi på allt det klassiska: Operan, undervattensskulpturerna, fotograferande människor på broar, sightseeingbåtar, folkliv i Christianshavn med mera.
En fin solig dag blev det och vi paddlade 21 km.


Läs hela berättelsen om långfärden på

http://kfolangfard.blogspot.se/2014/10/kopenhamn-den-5-oktober.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar