onsdag 29 oktober 2014

BLEKINGEPADDLING I REGN OCH BLÅST


I helgen var det dags för vår traditionella Blekingepaddling!
Efter lite sjukdomsavhopp blev vi 13 paddlare. 11 från KFÖ och 2 flickor från Småland.
Vi åkte upp i lite olika omgångar och jag hade lyckan att åka med Anders K som kör bil mycket bra och som dessutom vet allt om hur man förgyller en Biff Stroganoff:


Grytan tog lite tid att bli klar men den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves. Dessutom hade Paul fixat mensviväntarpåmatensnacks så vi klarade oss finfint.

Efterrätten hade Mia D och jag fixat enligt vår vanliga plan så kockarna på mitt jobb hade bakat äppelkaka - men vaniljvispen vispade faktiskt Mia själv.

Första gruppen på plats hade fixat brasa och små och stora njöt av middagen. Mycket skratt blev det!Efter en god frukost konstaterade vi att vädret inte var lika lysande som det brukar vara - men det var inget som stoppade oss givetvis. På med sydvästen och iväg med oss. Rak motvind ut genom Järnavikafjorden. Bestämde oss för att börja innanskärs och paddlade en sväng längst in i Guövik.

Lunch på Tjäros västsida. Det envisa regnandet ville inte riktigt ge upp tyvärr men paddlarna hade olika sätt att klara av vädret.


Efter lunchen delade vi upp oss i 3 grupper: Anders K och Johan gick rakt ut i jakten på riktigt stora vågor, några ville hem och själv anslöt jag till mittengruppen som hade sin bas i att Smålandsflickorna Marie och Lotta ville sätta vågrekord. Mia H följde med och även Jan som försökte scora vuxenpoäng genom att inte välja dom allra tuffaste vågorna eftersom han har problem med armen. Paul den stora navigatören ledde oss genom detta äventyr. Visserligen har jag vant mig vid ganska stora vågor nu och jag tycker det är kul att utmana mig själv men här var det riktigt pirr i magen. Inte dom största vågor jag har varit ute i men dom var liksom lite aggressiva. Var lite illa ute en gång men lyckades komma på rätt köl och allt gick bra. Alltid lika roligt efteråt när man har klarat av det.
16 km fick jag ihop denna dag. Ingen megadistans men helt OK med tanke på motvinden, regnet och dom stora vågorna.

Tyvärr har jag som vanligt inga bilder på dom stora vågorna. Måste hitta ett system för att fästa kameran på kajaken!

Väl tillbaka i Järnavik var det dags för Smålandsflickornas uppvisning: Synkroniserad roll. Gick riktigt bra tycker jag.Dessa två flickor från Växjö är bara helt underbara. Med på alla galna upptåg fast dom själva mest ligger och skvalpar runt i en sjö. Och vem andra än Marie kommer på att använda en damstrumpa som varningsflagga?


Nåja. Killarna hade (givetvis) klarat av dom stora vågorna och Johan såg glad ut


Carol stretchade sin rygg och Erika fick ihop en underbar förrätt i form av broccolisoppa med getost och valnöt medan Marie gjorde sin matteläxa och Anders och jag var på fotosafari.
Sedan underbar kycklingrätt och Lottas fantastiska saffranspannkaka. Mycket mys och många flera skratt!Nästa morgons överraskning till oss: SOL


Fortfarande lite blåsigt dock så för att få nya paddelvatten körde vi till Matvik och la i kajakerna där. I lä av massor med öar lyckades vi ta oss ut till Tärnö för lunch.


Anders var lite sugen på att runda Tärnö men bara ljudet av vågorna räckte för oss andra. Men VäxjöMarie var fortfarande vågsugen så hon fick med sig killarna på en runda ut mot horisonten.
Hem via Joggesö där Mia D tipsade om jättetrevligt pensionat och V Bokö som gav oss en härlig surf sista biten.
16 km även denna dag. Förresten såg vi sälar också.
Kort fika och sedan hemfärd mot Malmö efter än en minnesrik helg. Vår sista organiserade långfärd i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar