lördag 2 maj 2015

SKÅNES KAP HORNHär ligger jag - redo att än en gång ta mig an Kullen.
Att paddla runt Kullen inger respekt. "Svår" skriver Erik och Pia i den trevliga lilla boken Friluftsliv i Skåne. Fast allt beror såklart på vädret. Jag har paddlat Kullen två gånger innan. Första gången blåste det en hel del, vi bedömde att vi inte kunde lägga i i Mölle som planerat, la i i Arild, paddlade fram till fyren där vågorna gick ganska höga och vände där. Andra gången var det spegelblankt och vem som helst kunde ha paddlat där.

Denna 1 maj började med sol och ganska vindstilla. Vi - 9 paddlare från KFÖ - startade i Mölle och rundade fyren i lugnt väder. Eftersom vi hade alla bilar i Mölle var planen att paddla till Nimis och tillbaka. Efter fyren blev det lite småkrusigt, vind som höll på att vända gav lite tvättmaskinvågor.

Som vanligt lunch på en stenig strand och sedan dom roliga grottorna.


Utsikt från lunchstoppet.


Det var en fin dag och Kullaberg kryllade av klättrare och vanliga vandrare. I vattnet några dykare och en säl - men den var det endast jag som såg så ingen tror väl på det. Tyvärr inga tumlare.

Vi vände som planerat vid Nimis. På väg tillbaka blåste det upp och vågorna blev större. Fast vågor är inget problem för oss. Problemet är rasterna. Då badas det friskt. Själv brukar jag vara ganska bra på att komma i och ur kajaken så efter fikapausen på väg tillbaka var självförtroendet på topp så inte behövde jag be om hjälp. Entrade galant kajaken för att sedan komma på att jag gjort det klassiska nybörjarfelet att sätta sig på kapellet. Började fibbla med det i stället för att backa ur, en jättevåg fyllde kajaken med vatten, den la sig över på sidan och ja - där låg jag och plaskade. Eftersom jag inte alls hade planerat bada hade jag inte heller strypt till torrdräkten ordentligt i halsen. Vilket i och för sig var bra för då kan jag få tillfälle att predika min stora käpphäst: YLLE. Ylleunderkläder håller värmen även när dom är blöta och jag var varm och fin och glad så snart min vänner Anders och Erik hade hjälpt mig tömma kajaken, komma ut och sedan hållas borta från stenarna så jag kunde pumpa ut vatten. Att runda spetsen med halvfull kajak kändes inte optimalt.
Vid fyren blev det en hel del roliga vågor och sedan en härlig surf in mot Mölle.
Inga bilder av vågorna som vanligt.

Väl framme i Mölle en liten besvikelse: Glasskiosken hade hunnit stänga!
Fast det var i och för sig bra för då hittade vi en helt crazy supermysig restaurang där vi kunde dela några pizzor och mysa i växthuset.Efter förra långfärden var jag lite smågnällig för jag tyckte inte det var någon riktig LÅNG-färd. Kort sträcka med lätt paddling - men nu fick jag svar på tal. 22 km i mycket varierad väder. Det kändes i kroppen på kvällen precis som det skall göra.

Tack alla för en underbar dag!
När vi lämnade restaurangen sa dom andra gästerna: Nu blir det tyst här!

Läs mer på KFÖ-bloggen:

http://kfolangfard.blogspot.se/2015/05/kullen-1-maj.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar