söndag 8 november 2015

GOD AND GUNS - en uppsummering av vår roadtrip.


Ja, då är man tillbaka i vardagen igen.
Innan vi åkte gjorde jag ett personlighetstest på jobbet och nu har resultatet kommit. Jag har en viss självinsikt så mycket var ju som förväntat.
Som ett exempel på hur jag med min profil är togs roligt nog upp vad som kunde hända med mig på en drömsemester:

Resedetaljer är inget som som bekymrar dig alltför mycket, men du känner antagligen någon som kan sätta ihop en perfekt plan åt dig. När du väl är på väg kan vad som helst hända. Detta gäller särskilt när du träffar intressanta människor som övertalar dig att följa med på olika avstickare. Med din profil kan du förvänta dig det oväntade!

Eller hur?
Sammanfattningen av resan blev ju precis att det roligaste var det oväntade!
När vi bara ramlade in i en homecomingparade eller i en saloon som firade 102-årsjubileum eller fick tips av någon vi råkade träffa på.

Jag känner att det är det som ger insikt om ett land.
Tänk dig någon som åker till Malmö och ser Turning Torsoe och Öresundsbroen. Har man lärt sig något om hur Malmö är då? Nej, precis.


USA är annars ett stort land med stora skillnader mellan olika områden.
I södern har religionen djupa rötter. Kyrkor överallt, Gud prisas på allt från köpcentrum till bilens registreringsskylt. Ingen alkohol till maten, bara stora bringare med cola.Vi blev välsignade på restaurang och i Gatlinburg fanns det ett eget Jesusmuseum. Fast där fanns i och för sig museum för det mesta.

På västkusten var det helt annorlunda. Vinet flödade och ingen religiös tyngd.

En sak jag var lite orolig för var alla dessa gubbar som skulle sitta i gungstolen på sin veranda med ett gevär i handen. Som jag hade sett på film.

Såklart var det inte så.
Men ändå. För oss är det ju lite ovant när folk är beväpnade på restaurang, att vakter på uteställen har pistoler och framför allt den grundläggande synen på vapen. Eftersom banditerna har vapen måste vi också ha det. Som om två fel blir ett rätt liksom.Människorna i USA var otroligt trevliga och hjälpsamma.
Vi var egentligen inte ute för något läskigt alls.
Det var en fantastisk roadtrip och kul att ha korsat hela landet.
Skall jag till USA igen blir det nog koncentration på ett mindre område. Kanske ostkusten som vi lite missade denna gång på grund av vädret.

Vi får se. Det finns ju så mycket spännande att utforska och min syster och jag vill se Svalbard på vintern också.

Men först lite träning!
73 kg! Så mycket tror jag aldrig jag har vägt i hela mitt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar