tisdag 18 oktober 2016

HAMBURG: Ingen plast i sminket och såklart är inte kvinnor till salu!

Jag har varit i Hamburg med Malmö strokeförening

http://strokemalmo.se

Trevlig resa. Trevlig stad.

Vi bodde på ett SAS-hotell som låg vid Planten un Blumen så jag började direkt med ett besök där.
Parken erbjöd både japansk trädgård, rosträdgård och mycket annat. Såklart var det säkert ännu finare i högsäsong men även nu på senhösten var det fint. Det tropiska växthuset var tyvärr stängt för säsongen.
Gemensam middag på fredagskvällen, lördag förmiddag guidad busstur med energisk svensk guide som visade oss det mesta av Hamburg: Spännande arkitektur, hamnområdet, Reeperbahn, Alstersjöarna, rikemansområden med mera.

Det mesta betraktades från bussen men vid en superfin moské gjorde vi ett stopp:


Vi stannade också vid St Michael-kyrkan - lite därför att där var toalett men vissa hann också tända ett ljus i kyrkan.


Efter guidningen släpptes vi av i stan och där såg jag direkt att det hände massor med saker. Röda figurer i vattnet och svartklädda personer med tejp för munnen. Måste vi kolla såklart.

Dom röda figurerna var GREENPEACE som protesterade mot att man använder plast i smink och skönhetsprodukter. Plasten är varken bra för oss människor eller för vattnet där plasten så småningom hamnar. Såklart. Klockrent!


Granne med Greenpeace fanns en aktion som jag tror riktade sig mot prostitution och slaveri. I alla fall var budskapet att kvinnor inte är till salu. Såklart. Också klockrent!

Lite längre upp i gatan fanns en manifestation mot päls.
Även det ett bra budskap men kanske inte riktigt så klockrent. Jag tycker absolut det är förkastligt att föda upp djur i små burar för att fina damer skall få sin minkpäls men päls kan ju också vara en biprodukt av annan uppfödning.  Om man slaktar ett får eller lamm för köttets skull är det jättebra att man även tar hand om pälsen tycker jag.


Annars hittade jag en marknad som var som en julmarknad utan jul, en tiggare som kramade sin hund, andra hundar, roliga skyltar, en turkisk brud och annat smått och gott.
Roligt att göra lite gatufotografering igen.


På kvällen hamnade jag på pub med gubbagänget. En fiskrestaurang där alla åt kött. Gott och trevligt.

Söndag hemfärd med snabbvisit i Lübeck.1 kommentar: