måndag 1 januari 2018

2017

var inte året för dom riktigt stora förändringarna.
Livet rullade på med jobb, foto och paddling.

Vi kanske skall börja med foto. Fast jag inte jobbar som fotograf längre är jag aktiv i Fotografiska Föreningen i Malmö, medlem i Sunny 16 som jobbar med gamla fotografiska processer (som jag gör hos Kenneth i Staffanstorp varannan vecka) och ibland håller jag föreläsningar och kurser. I år har det bland annat blivit föreläsningar om Svalbard och jag har hållit en mycket lyckad gatufotokurs för FFIM och KFAK i Köpenhamn.

Sunny 16-gruppen har ställt ut i Berlevåg i Norge och i en liten analog fotoaffär på Bergsgatan i Malmö.
I Berlevåg visade jag projektet Övergivet i van Dyke-teknik och här i Malmö visade jag hålkamerabilder. Tyvärr blev det aldrig så att vi hade tid/råd att åka till Berlevåg men i Malmö hade vi en trevlig liten vernissage med många intresserade.
Vår nästa utställning hoppas vi blir på Galleri M i Eslöv.
Vi har varit där och kollat på det jättefina galleriet och fick erbjudande om att ställa ut i februari. Det blev dock lite tidigt för oss så vi hoppas få chansen lite senare under året.

Även i Fotografiska Föreningen har det varit ett aktivt år. Massor med aktiviteter, styrelsen har varit på Tjärö och årets stora projekt var en utställning i Pildammstornet med tema Leva i Malmö.
Mitt projekt här var porträtt på olika Malmöbon.

Florin, spelar dragspel utanför Ica Maxi

Valle och Linus, driver Blå Båten

Kim, transkille

Fast jag absolut inte tycker man kan tävla i fotografi har jag faktiskt varit med i Månadens Bild i år och hör och häpna så blev jag 2:a! Efter Claes som var en mycket värdig vinnare.

2018 kommer tävlingen ha olika teman varje månad så man måste ha stor bredd i sitt fotograferande för att vinna. En riktig utmaning. Nu i januari är det Landskap. Inte riktigt min grej men jag har i alla fall skickat in en bild från Svalbard så får vi se.

En glad nyhet mot slutet av året var att jag även i år fick med bild i RSFs årsbok. Denna gång på mitt barnbarn Freja på föräldrarnas bröllop.I år skall Sussie och jag hålla i porträttgruppen. Vi har massor med idéer så nu skall vi bara genomföra dom också.

2017 paddlade jag i underkant av 500 km, vilket jag inte är jättenöjd med.
Har inte hunnit paddla så mycket på kvällarna men har varit med på många fina långfärder med Nærøyfjorden som kronan i juvelen.
Lennart och jag arrangerade resan i KFÖs regi och naturen var magnifik och sällskapet jättetrevligt. Vi paddlade mest men vandrade lite också.

Paddlingsbilden på Lotta inne i Nærøyfjorden vann Månadens Bild i FFIM. Jättekul!

Även Misterhult och Listerby skärgård har jag hunnit med och Mia och jag hade en superfin helg på Senoren i Blekinge.

Allan och jag har inte hunnit med så många cykelturer detta år men vi har i alla fall varit på Ängavallen och hälsat på dom lyckliga grisarna.


Annars har vi varit i Stockholm och sett fina utställningar på Fotografiska bland annat och vi har genomfört min födelsedagspresent: En resa till Bologna.


Och sist men inte minst har vi såklart varit och vandrat i vårt favoritställe ALPBACH.

Annars: Vi har varit i min hemstad Arendal, jag håller i en anhöriggrupp inom strokeföreningen som har fått många nye deltagare i år, jag har skaffat en liten odlingslott tillsammans med MayBritt, min syster Kari och jag har haft vår traditionella Köpenhamnsträff, vi har haft mycket kul med våra tvillingbarnbarn och precis fått vårt tredje barnbarn, fått oväntat besök av vår dotter Lina från Australien och mycket, mycket annat såklart.

Merdøy utanför Arendal


På den negativa sidan så har jag krockat! En bil backade på mig när jag kom cyklande och det kunde ha gått riktigt illa. Men tack vara min hjälm och lite tur så klarade jag mig ganska bra. Mest sårskador.
Men cykeln blev skrot och det har varit en lång väntan på försäkringen men nu har jag äntligen fått mina pengar och under mellandagarna köpte jag en kanonfin ny cykel.


Så nu är man på banan igen och redo för nya äventyr!
Välkommen 2018!

2 kommentarer:

 1. Låter som ett bra år. På tal om Nærøyfjorden såg jag ett avsnitt av "der ingen kunde tro att någon kunde bo" härom dan som handlade om en gård där. https://tv.nrk.no/serie/der-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu/DVSF65001617/sesong-16/episode-7

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för tipset! Der ingen skulle tru... är mitt favoritprogram men denna hade jag missat. Trevlig film.
   Jommen - annars var väl året bra faktiskt. Man känner ibland att man bara gör samma saker. Fotograferar och paddlar och vandrar i fjällen i Alpach - men det är ju dom sakerna man giller så det är väl egentligen inget fel på det.

   Radera