Ett tag sedan jag skrev nu faktiskt!
Händer det då inget inom mina huvudämnen paddling och fotografi?
Inom paddlingen händer det inte jättemycket. Vår Luciapaddling frös inne - det gick inte att komma fram på kanalen - så vi fick nöja oss med lussefika på roddklubben. Vilket i och för sig var jättetrevligt, men inte riktigt samma sak som att paddla. Jag hade dessutom strukit mitt lucialinne!
Men jag har i alla fall anmält mig till en rollkurs i februari, så får vi se hur det går. Om man kunde rolla skulle man nog våga lite mer. Och Mia vill ju surfa i Wales! Fast jag vill helst till Grönland.
Inom foto händer det en del. Bengt och jag skickade in bilder till Riksförbundets årsbok och jag fick glädjande nog med 2 bilder.
Alltid kul att bli publicerad!
I mars-april är det Fotografi i fokus och vi hade hoppats på att få ställa ut på Stapelbäddsparken, men det är oklart om renoveringen blir klar tills dess, så det blev inget. Så egentligen hade vi tänkt hoppa denna gång. Men sedan hittade eleverna ett eget galleri så Bildväggen på Folkuniversitetet blev ledig så då gör Bengt och jag en liten utställning där.
Tänkte visa cyanotypibilderna som jag har jobbat med under hösten. Växthusbilderna.
Har lämnat in bilder till en vårsalong i Landskrona konsthall, men det är en juryerad utställning så det är ju inte alls säkert att man kommer med.
Här även lämnat bilder till FFIMs årsbok där resultatet är hemlig och kommer att publiceras 4 februari. Då blir det boksläpp och mingel.
En del på gång alltså!
En som verkligen har grejor på gång är Øyvind. Han läser vår påbyggnadskurs och har fått för sig att han skall göra våtplåt. Han har nyligen varit i New York och köpt denna fantastiska kamera:
Våtplåt kallas kollodiumprocessen som Scott Archer patenterade 1851 helt enkelt därför att man är tvungen att fotografera medan plåten fortfarande är våt och dessutom framkalla plåten direkt. En ganska bökig metod med andra ord - som ändå tog över marknaden totalt när den kom.
Genom metoden får man reproducerbara bilder med mycket hög kvalitet. Daguerrotypierna var ju unika och Talbots metod på papper saknade den distinkta skärpa man fick med plåt.
Titta! Här finns jag på en glasplåt! Känns helt fantastiskt!
Om man lägger glasplåten mot en svart bakrund får man en ambrotyp - en positiv bild.
Fast man kan också göra en traditionell kopia på papper.
Här är Emma:
Ett fantastiskt projekt som det är jättespännande att följa.