fredag 6 juli 2012

CYKELSEMESTER

Dags att testa cykelsemester.
Allan har köpt Christianiacykel - med elmotor - och vi bestämde oss för att ge oss ut på en liten minisemester för att testa hur det funkade.
Dag 1 - måndag - cyklade vi till Skanör och övernattade på gästis där. Riktig fin cykelväg hela vägen ner, cyklingen gick jättebra (jag fick lägga på ett kol när Allan drog igång motorn), vädret var kanon och vi stannade för mysig fikastund i Höllviken. Drygt 3 mil blev det.
Fin kväll i Skanör. Vi åt sen lunch i hamnen och middag på gästis.


Gässen som vallas som turistattraktion.Tisdag vidare till Ängavallen, vilket endast var 17-18 km. Samma väg tillbaka en bit, sedan sista sträckan på en ganska skumpig grusväg.
Ängavallen ligger i en oerhörd vacker miljö och Allan hade beställt paket med eftermiddagsfika och fin middag med många rätter. Härligt att se grisarna som bökade och njöt!

Onsdag redan dags för hemfärd. Vi njöt och tog det lugnt. Kaffe och bulle i Tygelsjö (jättebilligt, mysigt fik):


sedan cyklade vi ner i Klagshamns hamn, åt sillamacka och rökt lax, kollade badplatsen och cyklade mysiga Badstigen hem. I underkant av 3 mil blev det till slut.

Allt som allt en mysig liten runda. För min del blev det ju inte så tufft cykelmässigt, men kul att allt fungerade. Christianiacykeln var lite småkronglig att få igenom diverse hinder som sätts ut för att inte bilar skall köra in på cykelbanan och sedan märks det mer på den att vägen lutar eftersom den inte lutar som en vanlig cykel. Men Allan var helnöjd ändå.

Vi hade köpt en cykelkarta på Turistbyrån i Malmö som visade alla cykelvägar. Den var OK, men inte speciellt detaljerad. Sedan finns det bra ställen att cykla även utanför dom markerade cykelvägarna. Vi behövde egentligen aldrig ge oss ut i trafiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar