måndag 8 oktober 2012

URBAN PADDLING I KÖPENHAMN

Som havspaddlare vill man helst ut på havet. Givetvis.
Fast Köpenhamn är ett av få undantag där det är spännande att utforska annat än hav.

Nej. Vi paddlar inte över. Vi lägger kajakerna på ett släp och kör över på den bron som någon har haft mycket möde med att bygga. Bra så.


Sedan brukar vi lägga till i Christiania och det kan ofta vara en upplevelse i sig.
Fast denna gång skulle vi testa att lägga i vid Carols jobb.

Det var lite mer civiliserat än Christiania men framförallt fick vi se helt nya sidor av staden. Nybyggda hus som stod i vatten och området påminde faktiskt lite om Venedig. Kul att få uppleva det!Mia och jag och säkert några till har pratat lyriskt om Köpenhamnspaddlingen på Tjäröfestivalen och facebook så denna gång hade vi fått med oss 4 paddlare från Växjö. Också kul.
Min vapendragare Marie blev tyvärr sjuk så från KFÖ blev vi 9 paddlare denna gång.
Med andra ord blev vi ett gäng på 13 personer som trots lite regn hade en underbar dag i Köpenhamn.

Även matstället var nytt denna gång. Vi brukar låna Kayakrepublics brygga, men förra året hade dom ingen servering så sent på året. Nu har dom flyttat till nya, i mitt tycke mycket spännande lokaler en liten bit från dom gamla och här var öppet och livat. Faktiskt nästan lite för livat när vi kom för det var svårt att få plats.
Men snart försvann alla och vi kunde bygga långbord och njuta av pilsner och lapskojs (eller lapskaus som vi säger i Norge). Riktigt nostalgiskt för min del. Och gott!

Nyhet nummer tre var att vi även hittade nya undervattensinstallationer i form av drunknade cyklar. Nästan lika spännande som dom skulpturer vi alltid tittar på.

 Ingen var intresserade av Den lille havfrue i år, men annars såg vi Nyhavn och Christianshavn och Den sorte Diamant och Operan och mera till givetvis. Blandning av ny och gammal arkitektur som fascinerade.


Vill du se mer bilder och läsa om hela vår rutt kolla
KFÖ långfärdsblogg.


Kvällen avslutades på klubben med dansk öl och italiensk pizza.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar