måndag 1 november 2010

PADDLING I BLEKINGE

Ni tror kanske att paddling är en sommaraktivitet? Icke. Har man bara bra utrustning, vett i skallen och rätt inställning kan man faktiskt paddla hela året om inte isen ställer till det.
Denna helgen har vi paddlat i Blekinge och det har varit så underbart.
Mia och jag har gjort det till en tradition att vi kör upp innan alla löneslavar som måste jobba på fredagen. Då hinner vi en runda på havet + göra mat i lugn och ro innan övriga anländer.
Till fredagsmiddagen blev övriga denna gång endast Paul och Erik. Bengt S hade fått ryggont igen stackaren.Stop i Karlshamn för lunch. Vi hittade Restaurang Terassen som var helt i vår smak. Ett riktigt ställe för karar. Underbar personal som trots att det var dagens serverade både dryck, mat och kaffe efter maten. Vi satsade på kåldolmar och wienerschnitsel (som inte var liten kan jag säga)
Karlshamn kunde också bjuda på striptease, men vi hoppade det. Däremot fick jag tag på en helt underbar mössa - orange med flätor - som matchar min kajak - för endast 20 kr. Vilket fynd! Lyckan är total och vi åker vidare mot vårt mål.
Varför bo i tält när det finns Gula Huset i Järnavik? Bra rum, färdig frukost, underbar personal, kök och egen matsal till middagen, härliga stora soffor att vila sig i efter paddlingen.
Vad mer kan man begära?


Mia slänger i sin choklad (första långfärden utan Bridgeblandning) och iväg med oss.
Väl ute på havet tyckte jag inte riktigt min karta stämde överens med terrängen och upptäckte då att jag hade tagit med kartan över Drejø (DK) istället för Tjärö. Ö som ö liksom. Miss 1.
Tur då att Mia alltid har koll på sina kartor.
Miss 2 var att jag inte dragit upp dragkedjan i torrdräkten tillräckligt, vilket förde till att några liter vatten tog sig in när jag kaxigt vadade ut i vattnet för att komma i kajaken. Tur igen eftersom man är norska så allt under (till och med trosorna) är i ylle. Ylle blir inte kallt även om det blir blött!Mia och jag fixade mat på fredagskvällen. Vår matlagning är kanske inte i världklass men med levande ljus och gott vin funkar det mesta. Tur att vi var innan killarna - vars matlagning verkligen är i världklass. Mer om denna kulinariska högtidsstund på KFÖs blogg.Lördag kom vår nya vän Tommy från Kristianstad upp för att paddla med oss. Det blåste en del och när vågorna började närma sig ett par meter (en och en halv i alla fall) bestämde vi oss med tanke på årstiden för att vända och hålla oss mer innanskärs. Ingen var badsugna.
Ser inte vågarna så höga ut säger du? Jag har sagt det innan och jag säger det igen: När vågorna är stora håller man händerna på paddeln och inte på kameran.Fikapaus på Tjärö. Vi längtar redan efter nästa festival!
Mia har också fått ny mössa. Golfmössa.
Medan solen gick ner lastade vi båtarna så det var klart för nästa morgons äventyr.
Söndag morgon körde vi till Matvik för att kunna upptäcka ett nytt område. Det var ju ändå på väg hem. Även små bilar kan frakta kajaker.Det var mycket tång på stranden och det fanns gott om redskap att ta bort det med.
Men för en paddlare är tång inga problem.


Lunchade på Tärnö

Vindstilla. Lugnt på havet. Nästan magiskt. Vi gled runt och njöt och stannade hela tiden eftersom vi inte ville att dagen skulle ta slut. Tur att den var en timme längre än alla andra dagar.


Erik, Paul och Mia
Här är jag med min härliga kajak Tiderace-Xplore-S och den matchande mössan jag fyndade i Karlshamn.
Foto: Maria Dahlin

Kolla fyllig paddlingslogg och mer bilder på

Om du klickar på bilderna blir dom större.

1 kommentar:

  1. ser finfint ut. Och den orange mössan är "nästan" lika snygg som min morotsmössa :)

    SvaraRadera