tisdag 6 december 2011

CRASH I KÖPENHAMN

Här var tanken att det skulle bli många mysiga bilder från Köpenhamn. Nu blir det inte riktigt så eftersom jag lyckades tappa min kamera så den helt enkelt gick jättesönder. Mycket sorgligt faktiskt.
I alla fall så skulle jag och min syster Kari ha några mysdagar ihop. Hon landade på Kastrup redan 7.15 på lördagsmorgonen så efter att ha lämpat av väskorna på hotellet gav vi oss ut på frukostjakt och fick uppleva ett lite annorlunda Strøget: En blandning av uteliggare och folk som helt enkelt inte hade lyckats ta sig hem från fredagens fest. Utströdda liksom.
Vi hittade i alla fall ett mysigt frukostställe innan promenad till Botaniska trädgården och Palmhuset. Tack för tipset, Emma - det var riktigt trevligt. Man vandrade runt bland häftiga palmer och kunde också ta sig upp en spiraltrappa för att se det hela från ovan:Sedan blev det konst och designskolans julmarknad, Nyhavn, gløgg och brunkage, Royal Danish julbord, julklappar, pastalunch på italiensk restaurang, sväng på hotellet, Tivoli och middag på pub.


Fåglar på Tivoli


En annan typ av fågel på Tivoli


Tivoli annonserade stort med sin ryska julmarknad, men den imponerade inte, faktiskt. Lite besvikelse. Titanicutställningen som vi ville se stängde precis när vi kom. Men ljusen är ju flotta och glöggen och æbleskivene var lika goda som alltid.

Utsikt från hotellet

Söndag blev det mer julmarknad och presenter, Toulouse-Lautrec på Statens Museum for Kunst, räkmacka med vitt vin, Kødbyen och middag med tapas och Sambucca. Som medicin alltså eftersom Kari hade så himla ont i halsen. Måndag Västerbro med fika med goda kakor och pizza innan hemfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar