onsdag 8 maj 2013

ILANDSPROBLEM

Strulig morgon. Bussen kommer inte vilket leder till att jag precis missar tåget mot Helsingborg och Dunkers kulturhus. En halvtimme till nästa tåg som givetvis är försenat. Försöker använda väntetiden att ringa kommunen för att få det arbetsgivarintyg som jag behöver för a-kassan. Efter 50 minuter i kön när jag lyckats avancera till plats 4 bryts samtalet eftersom täckningen på tåget är dålig.
När jag väl lyckas komma fram har dom 3-4 veckors handläggningstid vilket troligen leder till att jag blir utan pengar. Väl framme i Helsingborg spöregnar det.


Det var dagens gnäll. Ilandsproblem som sagt. Väl framme vid Dunkers kulturhus gick det inte som jag hade tänkt.
Nick Brandts utställning hade jag bestämt mig för att jag inte skulle gilla. Snygga avbildningar av djur är inte min grej och det var sådana jag hade sett i press och annat. Fast utställningen var helt annorlunda. Känslosamma bilder, ett starkt engagemang och ställningstagande.
Nils Bergendals utställning The Name of Us trodde jag jag skulle gilla och det gjorde jag också. Dokumentärt, men ändå öppna bilder som ställer frågor och en surrealistisk stämning. Precis vad jag gillar och ofta efterssträver i mina egna bilder. Mycket inspirerande.
Såg också en Instagramutställning och A Day in the World som också var sevärda. Gillade utgångspunkten att man kan ta bra bilder med alla kamror bara man har en medvetenhet i det man gör.
Mycket foto på Dunkers nu alltså. Riktigt kul!

1 kommentar:

  1. kul med bilder! Instagramutställningen hade jag ingen aning om, får nog bli en utflykt till Hbg... :)

    SvaraRadera