onsdag 20 juli 2011

MOSELDALEN

Från Koblenz fortsatte vi vidare in i Moseldalen.
Underbart landskap med floden Mosel, vinodlingar överallt och mysiga små byar med trevliga fik.
Nästa övernattning blev i Bernkastel-Kues. 
Bernkastel-Kues är en delad stad som ligger på båda sidorna om Mosel.
Det mest dramatiska som hände här var att det började brinna långt upp i bergen och det var ganska frustrerande att se hur brandbilarna slingrade sig upp på serpentinvägarna. Svårt med snabbutryckning då. Annars var det en mysig stad med vinodling, slott och korsvirkeshus.
Tyvärr blev det bara en natt här eftersom hotellet inte hade plats längre. Det var annars inga som helst problem att hitta hotell, men kanske blir det anoorlunda när tyskarna har semester i augusti? Vi tänkte från början att ingenting skulle bokas, att vi bara skulle stoppa när vi ville och ha full frihet. Men mot slutet av resan kom vi på att det kanske inte var optimalt. Det tar tid att åka runt och kolla hotell och ofta blir det att man tar det första och bästa fast det egentligen är lite för dyrt. Eftersom alla hotell har internet kan man boka samma morgon. Då kan man välja ett billigt och bra, knappa in det på gps-en, hitta lätt och vinna massor med tid. Vi brukar boka på www.hotels.com och har varit väldigt nöjda med det.

På kvällen träffade vi några jättetrevliga holländare som hade varit mycket i Sverige och skrivit böcker om svensk cirkus. Eftersom vi skulle vidare till Alsace rekommenderade dom Nancy, som skulle vara en trevlig stad. Eftersom den låg lite långt väst satsade vi inte på den denna gång, men tog oss till Obernai.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar