söndag 9 oktober 2011

PADDLING I KÖPENHAMN

Även denna helgen har gått i paddlingens tecken:
I går var det dags för vår årliga Köpenhamnspaddling. Vi hade 14 st anmälda - vilket är rekord - men när det började spöregna och hagla på morgonen blev jag orolig för att folk skulle få kalla fötter och att vi skulle stå där ett par tappra soldater. Men icke! Endast en drog sig ur och vi andra lastade kajakerna i regnet.


På bron tyckte vi att vi liknande en lastbil och försökte ta den filen med bizzen, men det gick inte alls så Tommy fick göra en kvalificerad backning för att komma i rätt fil.


Redan på bron såg vi en ljusning i vädret och faktum är att det blev en underbar dag.
Som vanligt la vi i i Christiania och som vanligt gick det hur bra som helst.
Underbart ställe där vattnet ligger mellan fristaden Christiania på ena sidan och nybyggda lyxlägenheter på den andra. Bara att välja.

I övrigt är Köpenhamnspaddlingen speciell genom att vi paddlar runt och tittar på sevärdigheter samtidigt som vi själva är en sevärdighet som hamnar på otaliga minneskort hos japaner och andra turister.
Som vanligt började vi med Operan och Nyhavn


 för att sedan leta upp undervattensskulpturerna. Ibland sticker dom upp lite, men denna dag var det tydligen högt vatten för inget sågs över ytan. Tur då att man har vattentät kamera som man kan doppa i vattnet.
Som vanligt hade vi bokat brunch på Bryggens spisehus där vi alltid är välkomna trots vår lite speciella klädsel för restaurangbesök.
I morgon kan du hitta mer bilder på vår långfärdsblogg http://kfolangfard.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar