fredag 18 februari 2011

KÖPENHAMN

Köpenhamn i dag. Tog tåget till Nørreport och började med en promenad genom Botanisk have.

 Vinter eller vår? Svårt att bestämma sig.

 Spännande växthus vi får besöka en annan gång.

Botanisk have hade ingen utgång där vi ville att den skulle vara, men med lite assistans lyckades vi ta oss ut vid vårt mål Statens museum for kunst. Muséet visade Bob Dylans målningar och låt oss helt enkelt säga det såhär: Om han inte hade hetat just Bob Dylan hade han aldrig fått ställa ut där. Han kan verkligen inte måla. Och då menar jag inte bara tekniskt, för jag kan leva med en bristande teknik om bara känslan finns där. Men Dylands målningar var platta och tråkiga. Människorna var stela som trägubbar.
I rummet bredvid hängde några av Emil Noldes bilder, som faktiskt påminner lite i sättet att måla, men som hade en helt annan volym, känsla och utstrålning. Han gillar jag skarpt!
Men vad som framförallt gav valuta för inträdet (och jag hade ju faktiskt bara löst studentbiljett - många fördelar med att plugga) var Picassos tjurfäktningsillustrationer.


 Fikapaus på muséet.I Rundetaarn såg vi  Hungry Planet - en fotoutställning där Peter Menzel hade porträtterat familjer från hela världen tillsammans med vad dom äter på en vecka. Ganska intressant!

 7 år för att fixa till en liten gatubit?!!

2 kommentarer: