söndag 11 oktober 2015

ÄNTLIGEN NEW MEXICO!Efter några ganska långa dagar på vägarna har vi nu kommit till New Mexico som bara är

HELT UNDERBART!

Vilket landskap! Omöjligt att beskriva varken i ord eller bild. Måste upplevas!
Ganska kargt och tufft men mycket fascinerande med berg och klippformationer - och den röda leran som gör allt helt magiskt.
Jag förstår att Georgia O´Keeffe blev fast!Just mitt intresse för Keeffe gjorde att gps-en ställdes in på Santa Fe. För att Anne-Grethe skall på museum som Allan sa.

Hittills har vi inte riktigt fattat det fantastiska med Route 66 - det har helt enkelt varit en väg bredvid huvudvägen.
Men nu i New Mexico fattade vi vad alla tjatar om. Jättehäftig bit vid Tucumcari med en blandning av ställen som hade dött och ställen som gjorde allt för att leva vidare i en nostalgisk anda.Vid Santa Rosa mötte vi hunden Bella som var en van resenär. Hon hade följt med sin ägare mellan Ohio och Arizona fyra gånger.
Vi åt mexikansk lunch på Route 66 Café som för säkerhets skull hade både Jesus och Elvis på väggen. Här samsades Vietnamveteraner och andra veteraner med mexikanare och turister.På vägen upp mot Santa Fe träffade vi ett gäng gubbar som skulle till Colorado och jaga hjort och älg.

Väl framme i Santa Fe visade sig att vårt rum var bokat till fel dag och för första gång på vår resa kom vi till ett motell som var fullbokat. Men dom lyckades skaka fram ett handikapprum till oss och det var ju bra för då slipper Allan badkaret.
Vi brukar aldrig boka innan men Allan hade tvätt-tid i dag så han ville säkra sig ett ställe som hade tvättmaskin.

Sedan raka vägen in till centrum och Keeffe-muséet. Jätteroligt att se hennes - och även många andra konstnärers arbeten. Grädden på moset blev att dom hade ett underbart palladiumportätt på henne tagit av Edward Stieglitz.
O´Keeffe och Stieglitz var gifta i många år och han har tagit massor med bilder på henne. Några till fanns på utställningen plus ett flott porträtt tagit av Yousef Karsh.

Santa Fe var annars en mysig liten stad med ganska exklusiva butiker.
Vi åt middag på en trevlig uterestaurang och kände oss väldigt nöjda med vår första dag i New Mexico.

Allt flyter på bra för oss - bortsett från att Allans ena kreditkort är spärrad och att det andra inte går att öppna hotellrumsdörren med. Trots att han försökte både väl och länge.

Nu säger jag godnatt från Santa Fe med förhoppning om nya fantastiska vyer och upplevelser i morgon!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar